Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan Terörsüz Türkiye Komisyonu için Önemli Tarih Açıklaması!

Terörsüz Türkiye Komisyonu İçin Son Hazırlıklar Tamamlandı
Terörsüz Türkiye projesi kapsamında kurulacak komisyon için hazırlıklar artık sona eriyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyonun çalışma takvimine ilişkin bilgileri ağustos ayı başlangıcında kamuoyuyla paylaştı.
Çanakkale'de düzenlenen bir konuşmada, Kurtulmuş, Meclis'te faaliyete geçecek Terörsüz Türkiye Komisyonu'nun yapacağı çalışmalara vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
"Tüm siyasi partilerin katılımıyla, millet adına terörden arınma sürecine ve terör örgütlerinin silah bırakma aşamasına rehberlik etmek üzere Terörsüz Türkiye Komisyonu'nu kurarak, bu süreçte gerekebilecek siyasi ve hukuki düzenlemeleri hayata geçireceğiz. İnşallah, ağustos ayının başlarında bu çalışmalara en kısa sürede başlayacağız. Süreç kısa olacak; uzun tartışmalarla Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye neden olmayacak. Ancak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tüm partilerin ortak iradesiyle ortaya çıkacak bu komisyon, Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde farklı fikirlerin görüşüleceği ve nihayetinde milletin ve ülkenin yararına kararların alınacağı bir çalışma ortamı oluşturacaktır."
"MİLLETİMİZ DESTEK VERECEK, OMUZ OMUZA OLACAĞIZ"
Kurtulmuş, sürecin uzun sürmemesini umduğunu belirterek, "Bu komisyon, üzerine düşen görevleri yerine getirip, önerilerini TBMM gündemine taşıyacak ve Türkiye, Allah'ın izniyle, terörü geride bırakan, özellikle bölgedeki birçok ülkenin sürekli terör tuzağına sokulmaya çalışıldığı bir dönemde terörsüz bir ülke haline gelecektir. Bu hedefe ulaşmak için birlikte çaba göstereceğiz. Milletçe destek vereceğiz, birlikte omuz vereceğiz." dedi.
50 yıllık terör geçmişinin kısa bir zaman dilimi olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bu memlekette, bu ülkenin insanları arasında emperyalist güçlerin kullandığı terör örgütleri başarılı olsaydı, Türkiye çoktan parçalanmış olurdu. Ancak bu ülkenin Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si ve Sünni'si, birbirinden asla ayrılmayacak bir bütünlük içerisindedir." ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, "Tarihimiz bire birdir, kültürümüz bire birdir, geçmişimiz birdir, medeniyetimiz birdir. Düğünlerimiz, halaylarımız ve geleneklerimiz de bir bütün olarak bizim ortak değerlerimizdir." diyerek sözlerine devam etti. "86 milyon vatandaşımızı birbirinden ayıracak hiçbir güç yoktur. Sultan Alparslan'ın ve Kılıç Aslan'ın çocukları arasında ayrım yapabilecek bir güç yoktur. Eğer böyle bir güç olsaydı, bugün çok başka bir Türkiye’den bahsediyor olurduk." dedi.
Kurtulmuş, milletin desteğiyle bu süreci hızlı bir şekilde tamamlayacaklarına dikkat çekerek, "Bu oyunları boşa çıkardık. Bu milletin inancı, birlikte olma ruhu ve milli birliği bu tuzakları etkisiz hale getirdi. İnşallah, terör örgütü kurumsal anlamda kendini feshedecek ve Türkiye, terörden tamamen arınmış güçlü bir ülke olarak yoluna devam edecektir. Eğer Türkiye, içindeki birliği ve dirliği korursa, geleceğimiz parlak olacaktır." ifadelerini kullandı.
MHP VE DEM'İN KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ
Kurtulmuş, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilere, komisyonda yer alacak isimleri belirlemeleri için resmi yazı gönderdi. Bu yazıda, 51 milletvekilinin isminin 31 Temmuz Perşembe günü saat 17.00’ye kadar Meclis Başkanlığı’na iletilmesi gerektiği belirtildi.
Komisyonda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ve Tokat Milletvekili Yücel Bulut yer alacak.
Demokrasi ve Adalet Partisi (DEM) ise komisyonda, Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit, Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Antalya Milletvekili Saruhan Oluç ve İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ile temsil edilecek.
ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI
CHP'de ise komisyonda yer alacak isimler henüz belirlenmedi, ancak 10 kişilik heyette Grup Başkanvekili Murat Emir ve Gökçe Gökçen'in bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Bu bağlamda çalışmalar sürerken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önemli açıklamalarda bulundu. Özel, "Grubu bulunan siyasi partilerin eşit sayıda temsil edilmesi ve nitelikli çoğunluğun sağlanması gerekiyor. Nitelikli çoğunluk sağlanmadığı takdirde destek vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.