Kemal Sunal’ın Yokluğunda Geçen 25 Yıl: Gül Sunal’dan Yüreklere Dokunan Bir Paylaşım

25 Yıl Sonra Kemal Sunal'ı Anıyoruz
Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olan Kemal Sunal, "Kapıcılar Kralı", "Çöpçüler Kralı", "Süt Kardeşler", "Hababam Sınıfı", "Tosun Paşa" ve "Sahte Kabadayı" gibi pek çok filmde canlandırdığı çeşitli karakterlerle hafızalara kazındı. Usta sanatçı, tam 25 yıl önce bugün hayata veda etti. Bugün, ailesi, hayranları ve sanat dostları tarafından anılmakta.
Sosyal medya platformlarını aktif şekilde kullanan Gül Sunal, yıllar önce kaybettiği eşine ilişkin oldukça duygusal bir paylaşımda bulundu.
İlk paylaşımında ünlü yazar Joan Didion'un "Birinin yokluğunu anlayabilmek için önce onun gerçekten gittiğini kabul etmeniz gerekir. Bu düşündüğünüzden daha uzun zaman alır" sözüne yer veren Gül Sunal, şunları yazdı:
"Kemal... Ben senin gerçekten gittiğini kabullenemiyorum. Bunun için uzun bir zaman gerekliymiş... Bir 25 yıl daha geçse bile bunu anlayıp kabul edemeyeceğim gibi görünüyor. Bir de sen gerçekte gitmedin ki. 3 Temmuz yine geldi."
"ARTIK SÖZ BULAMIYORUM"
Daha sonra Kemal Sunal ile olan bir fotoğrafını paylaşan Gül Sunal, "Bildiğim tüm sözleri 25 yıldır söyledim. Şimdi söz bulamıyorum" ifadelerini kullandı.
KEMAL SUNAL KİMDİR?
Kemal Sunal, 11 Kasım 1944 tarihinde İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan İlkokulu ve Vefa Lisesi mezunu olan sanatçı, liseyi 11 yılda tamamladı. 12 Eylül 1980'de Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’ndeki eğitimine ara verdi. Üniversite yıllarında, Emayetaş Fabrikası’nda çalışmanın yanı sıra, sinema ve tiyatro dünyasına adım atmadan önce elektrikçilik yaptı.
Henüz lise döneminde tiyatroya ilgi duymaya başlayan Sunal, okulda düzenlenen etkinliklerde yer aldı ve "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyununda rol aldı.
Vefa Lisesi'ndeki felsefe öğretmeni Belkıs Balkır sayesinde ünlü tiyatrocu Müşfik Kenter ile tanıştı. Profesyonel oyunculuk kariyerine Kenterler Tiyatrosu'nda başlayarak uzun yıllar burada sahne aldı.
Daha sonra Ulvi Uraz Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu ve son olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı. Buradaki performansı sayesinde ünlü yönetmen Ertem Eğilmez tarafından keşfedilir ve beyaz perdeye adım atar.
Eğilmez'in yönettiği "Tatlı Dillim" adlı filmde, uzun boyu sebebiyle basketbolcu karakterine hayat vererek sinema kariyerine 1973 yılında başladı ve pek çok kalabalık kadrolu filmde yer aldı.
Rıfat Ilgaz'ın "Hababam Sınıfı" adlı eserinin sinema uyarlamasında canlandırdığı "İnek Şaban" karakteri ile kısa sürede Türkiye'nin en sevilen oyuncularından biri haline geldi.
Sunal, Gül Sunal ile 1974 yılında evlenerek Ali ve Ezo isimli iki çocuk sahibi oldu.
1990'lı yıllardan itibaren filmleri aralıksız olarak televizyonlarda yayınlanmaya başlayan sanatçının "Süt Kardeşler", "Tosun Paşa", "Salako", "Köyden İndim Şehire" ve "Çöpçüler Kralı" gibi yapımları Türk sinemasının en çok izlenen eserleri arasında yer aldı.
Hayatında hiç uçağa binmemiş olan ve uçak fobisi bulunan Sunal, "Balalayka" filminin 3 Temmuz 2000 tarihinde gerçekleştirilecek çekimlerine katılmak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.