Japon Adaları'nda Şok Edici Sarsıntı: 1 Yılın Depremi 2 Haftada Gerçekleşti!

Japonya'nın Güneyindeki Adalarda Deprem Aktivitesi Artış Gözlemleniyor
Japonya'nın güney kıyılarındaki adalarda, 21 Haziran tarihinden itibaren toplam 1.582 depremin meydana geldiği belirlendi. Bu sarsıntılar nedeniyle birçok kişi adaları terk etmek zorunda kaldı.
Adaların bulunduğu Kagoshima bölgesinin Belediye Başkanı Genichiro Kubo, en çok etki altında kalan Akuseki Adası'nda, gece saatlerinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem olduğunu ve bu deprem nedeniyle büyük bir fiziksel hasarın yaşanmadığını aktardı.
Ancak, 21 Haziran'dan bu yana süregelen depremler, adada yaşayanlar üzerinde stres yarattı ve pek çok insan uyku problemi yaşadığını bildirdi.
SEBEP, SU ALTINDAKİ YANARDAĞ MI?
Kubo, düzenlediği basın toplantısında, Akuseki'de yaşayan 89 kişiden 44'ünün Kagoshima'nın bölgesel merkezine taşındığını, 15 kişinin ise yakın bir adaya sığındığını duyurdu.
Yedisinin yerleşim alanı, beşinin ise tenha olduğu adalardan oluşan bu bölge, Kagoshima'ya feribotla yaklaşık 11 saatlik mesafede yer alıyor.
Uzmanlar, bu kadar çok sayıda depremin ardında su altında yer alan bir yanardağ ve magma akıntılarının etkili olabileceğini öne sürüyorlar.
Kubo, basına yaptığı açıklamada, "Gelecekte ne olabileceğini kestiremeyiz. Bu durumun ne zaman sonlanacağını da bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.
Japonya Meteoroloji Ajansı'na göre, bölgedeki en son bu seviyede sismik aktivitenin Eylül 2023'te kaydedildiği belirtildi. O dönemde bölgede toplam 346 sarsıntı yaşanmıştı.
Yaklaşık 125 milyon nüfusa sahip bu bölgede, her yıl ortalama 1.500 deprem meydana geliyor. Bu rakam, dünya genelindeki depremlerin yaklaşık yüzde 18'ine karşılık geliyor.