İletişim Başkanlığı: Türkiye, Yangınla Mücadelede Dünyaya Örnek Oluyor!

Türkiye’nin Orman Yangınlarıyla Mücadelesine Yönelik Bilgilendirme
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sosyal medya platformları üzerinden Türkiye'nin orman yangınlarıyla olan mücadelesine dair bilgi paylaştı.
Açıklamada, Türkiye'nin son 23 yılda orman yangınlarına karşı yürütülen mücadelede kaydedilen önemli ilerlemelere vurgu yapıldı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda, ülkenin teknoloji, ekipman, hava ve kara güçleri ile insan kaynaklarının sürekli olarak geliştirildiği ifade edildi.
Türkiye'nin 2002 yılında 73 ton olan havadan su atma kapasitesinin, günümüzde 27 uçak ve 105 helikopterle toplamda 438 tona ulaştığı vurgulandı.
YAPAY ZEKÂ VE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI...
YANGIN TESPİT SÜRESİ 2 DAKİKAYA DÜŞTÜ
Yangın tespit süresinin 2 dakikaya kadar gerilediği kaydedildi. 2002 yılında yalnızca 637 arazöz ve su ikmal aracı bulunduğu, günümüzde bu sayının 1786'ya çıktığı, 831 iş makinesinin de sahada faaliyet gösterdiği bildirildi.
YANGIN GÖLETLERİ
2002 yılında ilk müdahale aracı olmadan mücadele eden Türkiye'de, bu sürede 2 bin 742 ilk müdahale aracının hizmete sunulduğu belirtildi. Ayrıca, hava araçlarının daha hızlı şekilde su alabilmesi için daha önce hiç olmayan yangın göleti ve havuzların inşa edildiği, 23 yıl içerisinde toplamda 4 bin 796 adedinin kullanıma alındığı kaydedildi.
25 BİN KAHRAMAN
Açıklamada, "Mühendislerimiz, koruma memurlarımız ve yangın işçilerimiz ile birlikte 25 bin orman kahramanı yeşil vatanın dört bir yanında görev yapmaktadır." ifadesine yer verildi. Ayrıca, “Türkiye bugün, yangınlarla mücadelede dünya genelinde örnek bir ülke konumuna gelmiştir. Birçok ülke, Türkiye’nin tecrübesinden yararlanmak istemekte ve orman teşkilatımız çeşitli ülkelerde eğitimler düzenlemektedir.” denildi.