Çin'de Bekar Erkekler İçin Flört Kampı: Yeni Bir Aşk Macerası!

Çin'deki Bekar Erkeklerin "Flört Kampları"na Yönelimi Artıyor
Çin'de, uzun yıllar süren "tek çocuk" politikası ve erkek çocukların kız çocuklara tercih edilmesine dayanan geleneksel anlayışların etkisiyle, kadın nüfusuna kıyasla erkek nüfusunun 30 milyon fazla olduğu görülüyor. Bu durum, özellikle bazı bekar erkeklerin "flört kamplarında" çözüm aramasına yol açıyor.
ABD merkezli Newsweek dergisinin verdiği bilgilere göre, pek çok genç işçi, uzun çalışma saatleri, sabit maaşlar ve iş hayatındaki yoğun rekabet nedeniyle aile hayatına yeterince zaman ve enerji ayıramıyor. Resmi veriler ise, 2023’e kıyasla evlilik sayısının yüzde 20 oranında ve 2013’e göre ise yüzde 54 oranında düştüğünü ortaya koyuyor.
Newsweek'ın analizine göre, Çinli erkeklerin evlenirken genellikle çeyiz getirmesi bekleniyor ve evlenmeden önce kendi evleri ile araçlarına sahip olmaları da isteniyor. Ayrıca kadınların eğitim seviyelerinin artması ve iş hayatlarındaki başarıları, erkekler için durumu daha da zorlaştırıyor. Flört koçu Hao, kırsaldan şehirlere göç eden erkekler için şartların daha da güçleştiğini ifade ediyor.
ERKEKLERİ "PARLATAN" FLÖRT KAMPLARI
Hao, bugüne kadar 3 binden fazla müşteri ile çalıştığını ve bu kişilerin yaklaşık 500'ünün programlardan sonra "başarılı bir şekilde evlendiğini" ileri sürdü.
Bu yıl başında yayınlanan Emmy ödüllü belgesel yapımcısı Violet Du Feng'in "Dating Game" (Flört Oyunu) isimli belgeselinde dikkat çeken bir diğer nokta da, Hao’nun bekar erkeklere yönelik hafta boyunca süren "flört kamplarında" rehberlik etmesi.
Belgeselde yer alan üç erkeğin hikayeleri gibi, katılımcılar Hao’nun rehberliği altında sosyal becerilerini geliştirmeye çalışıyor. Bu erkekler, saç stillerini değiştirmenin yanı sıra "optimize edilmiş sosyal profiller" de oluşturuyor. Kamp katılımcılarına hem çevrimiçi hem de yüz yüze bağlantılar kurmaları için stratejiler sunuluyor.
“BAŞKALARINI KANDIRDIĞIM İÇİN SUÇLULUK DUYUYORUM”
Bununla birlikte, flört kamplarına katılan erkeklerin bazıları bu deneyimden tam olarak memnun kalmıyor. Hao, belgeselde yaptığı bir açıklamada, “Başkalarını kandırdığım için suçlu hissediyorum” ifadelerini kullandı.
Yönetmen Du Feng ise BBC’ye verdiği demeçte, belgeselin Çin'de geçmesine rağmen bu sorunun "evrensel bir zorluk" teşkil ettiğine inandığını belirtmiş. Du Feng, “Hepimiz dijital dünyada sahte olmanın bedelini ödüyoruz ve aynı zamanda hakikatli ve dürüst olmak için ekstra bir bedel ödemek zorunda kalıyoruz” dedi.
Du Feng, Variety dergisine ise "Bu genç erkek nesli, ülkenin gelişimi pahasına sürekli bir şekilde cezalandırılıyor... Doğru bir ebeveynlik olmadan ve kızlara erişim olmaksızın büyüyorlar" açıklamasında bulundu.
Singapur Ulusal Üniversitesi'nden sosyoloji profesörü Zheng Mu, BBC’ye verdiği röportajda, evlenmenin ya da mali ve sosyal anlamda kurulu bir yaşamın önceki dönemde erkeklerden beklendiğini ve bu beklentilerin yerine getirilememesinin "toplumsal bir damgalama" yarattığını belirtti. Sosyolog, bu durumun kişilere ağır baskılar ve zihinsel gerginlikler yarattığını da sözlerine ekledi.