İbrahim Uysal

Aldatmanın izleri: Gözden kaçan 5 gizli belirtiyi keşfedin!

Aldatmanın izleri: Gözden kaçan 5 gizli belirtiyi keşfedin!

Aldatma Belirtileri: İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken 5 İşaret

Aşkın kesin bir süre sınırı yoktur; bazen bir ömür boyunca sürebilirken, diğer durumlarda birkaç yıl, ay ya da sadece bir gün içinde sona erebilir. Bu duygunun karmaşıklığı anlaşılabilir olsa da, karşı konulmaz bir gerçek vardır: aldatma.
Aldatma, mikro aldatma ya da ikiyüzlülük gibi farklı isimlerle çeşitlendirilse de, hepsinin temelinde yalan yatar.
Bir kişi, sizin gerçeği öğrenmenizi engellemek amacıyla bilinçli olarak gerçeği saklamayı yani yalan söylemeyi tercih eder.
Eğer partnerinizin aldatıyor olabileceğinden şüpheleniyorsanız, dikkat etmeniz gereken 5 önemli işaret şunlardır:

Partnerler arasındaki gizlilik bölünmez bir öneme sahiptir ve herkes için karşılıklı olmalıdır. Ancak beklenmedik bir gizlilik durumu, sorunların işareti olabilir. Partnerinizin cihazlarında, örneğin telefonu, tableti ya da bilgisayarı üzerinde ani bir gizliliğe şahit olursanız (cihazlarını görüş açınızdan uzak bir şekilde yerleştirmesi, acil durumlarda bile telefonunuza dokunmanıza engel olması, yeni bir şifre kullanması ya da aramalar ve mesajları aniden sonlandırması gibi), bunun nedeni yakalanma korkusu olabilir.

Bazı bireyler, partnerleriyle paylaşmadıkları konular konusunda, ya yeni bir ilişki ya da mevcut partnerleriyle duydukları hoşnutsuzluk olsun, "büyük bir soruna" dönüşme korkusuyla, arkadaşlarıyla bu durumu rahatça paylaşabilirler. Bazı durumlarda, aldatma eylemlerini meşrulaştırmak ve dışardaki arkadaşlarından onay almak adına bu paylaşımı yapabilirler. Partnerinizin arkadaşları genellikle ilişkinizdeki gelişmeleri sizden önce öğrenir. Eğer davranışlarının alışılmadık, yapmacık veya mesafeli olduğunu gözlemlerseniz, bunun nedeni bir sır saklamaları ya da sizin kendinizi kötü hissetmemeniz için sizden uzaklaşmaları olabilir.

Bazı bireyler kendi hatalarını ya da aldatma suçluluğunu gizlemek amacıyla aniden partnerlerini her konuda eleştirmeye başlayabilirler. Her eylem ve söz yoğun bir incelemeye tabi tutulur. Bunun nedeni partnerlerinin büyük bir hata yapması değil, aldatmaya tevessül eden bireyin hissettiği suçluluk ve bunun açığa çıkmasını istememesidir. Bu psikolojik savunma mekanizması, partnerlerinde kusur bularak aldatmalarını mantıklı hale getirmelerine yardımcı olur. Bu durum, "Sorun ben değilim, sensin" tarzında bir iletişim şeklidir.

Yalan söylemek, sanıldığından çok daha karmaşık bir süreçtir, özellikle de sadık bir partnerin sürekli yalan söylemesi gerekiyorsa. Yalan söyleyenler, her yalan söylediklerinde aynı hikâyeyi tekrar etme çabası içinde olsalar da, stres altında genellikle tutarsız bilgiler ortaya koyma eğilimindedir. Bunun sebebi, uydurulan hikâyelerin çoğunun yanlış gerçeklerle şekillenmesidir ve alışılmadık bir şekilde aynı sorular sorulduğunda bu gerçeklerin çökmesiyle sonuçlanabilir.

Bir kişi ne kadar meşgul olursa olsun, eğer gerçekten önem veriyorsa, sizin için her zaman zaman yaratır. Bu ifade çokça tartışılmış olsa da, hepimizin bir günde 24 saati olduğunu da unutmamak gerekir. Kendi hayatınızda çalışmak veya meşgul olmak kesinlikle doğal ve gerekli bir durumdur. Ancak bu meşguliyet aniden şiddet kazanıyor ve günlerce irtibat kurmadan kayboluyorsa, aranma çabalarınız sonuçsuz kalıyorsa ve nerede oldukları hakkında herhangi bir fikriniz yoksa, bu durum dikkate alınması gereken bir işarettir.