Cemre Duman

2025 YKS Üniversite Tercih Kılavuzu Yayınlandı: Tercih Süreci Başladı mı?

2025 YKS Üniversite Tercih Kılavuzu Yayınlandı: Tercih Süreci Başladı mı?

2025 YKS Tercih Tarihleri ve İşlemleri Hakkında Bilgiler

2025 YKS sonuçlarının duyurulmasının ardından, sınava katılan 2,5 milyon aday puanlarını sorgulama işlemine başladı. YKS sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte, adaylar hem sözel hem de sayısal puanlarına bakarak, ilgilerini çeken ve kendilerine uygun olan üniversite bölümlerine tercih yapacaklar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak YKS tercih kılavuzuyla birlikte, adaylar tercih robotunu kullanarak daha bilinçli kararlar alabilecek. Peki, 2025 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Kılavuz yayımlandı mı?

ÖSYM Başkanı Ersoy tarafından yapılan duyuruyla, 2025 YKS tercih tarihleri netleşti.
Buna göre; YKS tercih işlemleri, 30 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Adaylar, tercihlerini 30 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında yayımlanacak kılavuzdaki kurallara uygun olarak, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla gerçekleştirecekler. Tercih sürecindeki tüm sorumluluk, adayın kendisine aittir.
İlk sıranızı belirlerken sadece ilginizi göz önünde bulundurabilir ve tercihinizi dilediğiniz gibi sıralayabilirsiniz. Bu sıralama tamamen sizin tercihinize bağlıdır.

YKS tercihlerinde adayların en fazla 24 tercih yapma hakkı bulunuyor. Adaylar, tercih listelerindeki ilk birkaç programı "puanım yeter mi?" endişesine kapılmadan, ilgi alanlarını dikkate alarak belirlemeli ve en çok istedikleri programları bu kısma yazmalıdır.
Ayrıca, kazanılsa bile katılmak istemeyecekleri programları tercih listesinde bulundurmamalıdırlar. Adayların tercih sıralamalarının, kişisel isteklerine uygun olup olmadığına dikkat etmesi önemlidir.

Öncelikle, hem puanların hem de başarı sıralarının bir önceki yılın verileri olduğunu unutmayın. Puanlar, yıllara göre değişiklik gösterebilirken, başarı sıraları nispeten daha sabittir. Bu nedenle, tercihlerinizi yaparken başarı sırasına odaklanmak daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır.