2025 YKS Tercih Tarihleri Açıklandı: ÖSYM Başkanı Ersoy'dan Bilgilendirme Geldi!

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Tercih Tarihleri Açıklandı!
2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, adayların gözleri ÖSYM tarafından yayımlanan tercih takvimine çevrildi. 2,5 milyon aday, TYT ve AYT sınav sonuçlarına göre sözel ve sayısal puanlarına dayanarak tercih yapacakları tarihleri öğrenmek için araştırmalarını hızlandırdı. Üniversite yerleştirme sürecinin en kritik dönemlerinden biri olan tercih dönemiyle ilgili olarak ÖSYM’nin yayınlayacağı kılavuz büyük bir merakla bekleniyor. ÖSYM Başkanı Ersoy’un yaptığı açıklama ile birlikte 2025 YKS tercih tarihleri netlik kazandı. Peki, YKS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte 2025 YKS tercih dönemine dair detaylar...
2025 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
2025 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla, sınava katılan 2,5 milyon aday puanlarını sorgulamaya başladı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, başarı sıralamaları da belirlenmiş oldu. Adaylar, sözel ve sayısal puanlarına göre ilgi alanları ve kendileri için uygun bölümlerin bulunduğu üniversitelere tercih yapmayı planlıyor. ÖSYM Başkanı Ersoy’un yaptığı açıklamada 2025 YKS tercih tarihleri duyuruldu. Buna göre, 2025 YKS tercih işlemleri 30 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
TERCİHLER NASIL YAPILACAK?
Adaylar, tercihlerini 30 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında, yayımlanacak kılavuzda belirtilen kurallara uygun olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla gerçekleştireceklerdir. Tercih sürecindeki tüm sorumluluk, adayın kendisine aittir. İstediğiniz gibi sıralama yaparak tercihlerinizi oluşturabilirsiniz; bu tamamen sizin tercihinize bağlıdır.
TERCİH YAPARKEN PUANA MI, SIRALAMAYA MI BAKILIR?
Unutulmamalıdır ki, hem puanlar hem de başarı sıraları geçen senenin verilerine dayanmaktadır. Puanlar, yıllara göre değişiklik gösterebilirken, soruların zorluk derecesine bağlı olarak başarı sıralamaları daha sabit bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, tercihlerde başarı sırasına göre hareket etmek daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.